Holistische Zuivering: midweek

 

Holistische Zuiveringsweek

Thema darmen en spijsvertering

Onze voorouders hadden al goed begrepen dat alles cyclisch en ritmisch verloopt in het hele universum en dus ook op aarde o.a. dag en nacht, de seizoenen, de getijden … Een mooie opeenvolging van meer samentrekken en meer expansie zal altijd blijven bestaan. Deze spontane natuurlijke beweging is overal aanwezig en heeft een gouden regel: op het einde van een expansieve fase krijgen we exces die eerst wordt geëlimineerd voor er een samentrekkende fase opstart en omgekeerd. Als mensen passen wij ons best aan aan deze natuurlijke wetten door mee te gaan in deze zuivering. Een paar zuiveringsmomenten per jaar zijn een must.

Het ideale tijdstip voor een zuivering is daarom in de vroege lente wanneer de wilde kruiden beginnen uit te schieten en in de herfst wanneer de nazomer is afgelopen. Bij alle volkeren van de aarde zijn uit deze wijsheid vele gebruiken ontstaan die streekgebonden werden toegepast. De belangrijkste en zeer efficiënte methode is gebaseerd op sobere voeding of zelfs helemaal vasten met vele variaties van granenkuur en groentekuur tot verse sappen.  Dit oeroude systeem wordt ondersteund met zuiverende thee’s en medicinale bereidingen, pakkingen en kompressen, wisseldouches en massages, oefeningen en energetische oplading, sauna en stoombaden, wandelingen in de natuur en ademhalingsoefeningen, zweethutten en hete baden.

Verder dan voeding en de fysieke zuivering en ook heling, gaan we en aantal andere niveau’s bekijken. Want we worden door meer beïnvloed dan enkel ons fysieke lichaam.

Hoe kunnen we emotioneel zuiveren en ons voeden met wat ons veerkracht geeft, vitaliteit? Wat heeft ons geraakt en hoe kunnen we daar mee omgaan?

Hoe kunnen we leren om mentaal te ontgiften en hoe kunnen we leren om te gaan met alle prikkels die op ons afkomen? Leren begrenzen?

Hoe kunnen we banden doorknippen met wat niet voedend is voor ons en hoe komen we ertoe om ons te omringen door wat wel juist aanvoelt?

Hoe leren we voelen wat zin geeft aan ons bestaan? Hoe kunnen we herbronnen en voelen wat tegemoet komt aan onze zielsmisse?

Stilte en ook lichaamswerk, de verbinding met de natuur, meditatie… zijn een aantal facetten die in deze week aan bod komen om ons meer te centeren, om ons dichter te brengen bij wat ons voedt.

We leren in deze midweek om verzuring op elk niveau tegen te gaan, om weerbaarder te worden, om keuzes te maken die beter kloppen, om te helen. En eenmaal we uit de bubbel van zelfzorg en zelfliefde komen en terug naar huis gaan, nemen we een aantal tools mee die ons leren dat ook aan ta voelen en te integreren in ons dagdagelijks leven.

We gaan dieper in op de link tussen onze spijsvertering en darmen en onze emotionele en mentale gezondheid.

We nemen wat ons vervuilt niet naar binnen deze dagen en we brengen naar buiten wat diep in ons vast zit. Ontgiften van afvalstoffen in onslichaam, het zuiveren van gedachten en emoties, begrenzen van energetische vervuiling en het voeden met zuiverdere energie.

Welke voeding eten we?

We gaan veel aandacht besteden aan ademen, de lucht maar ook vibraties waar we ons mee voeden. Het eten is natuurlijke en volwaardige voeding, zeer specifieke reinigende en versterkende voeding. De spijsvertering ontgiften maar ook optimaler laten werken. We blijven eten, in kleinere porties, veel zuiverder. We drinken medicinale dranken, sappen en kruideninfusies ter ondersteuning van de ontgifting waar we doorgaan.

We vragen om de dag voor de cursus en de 2 dagen na de cursus tijd en ruimte vrij te maken ter voorbereiding maar ook ter integratie van de cursus.

Na inschrijving krijg je een mailtje met meer details.

Hoe ziet een doorsnee dag eruit?

7u30 tot 8u30                    Meditatie en lichaamsoefeningen

8u30 tot 9u15                     Ontbijt

10u tot 12u30                     Theorie en filosofie over holistische zuivering

13u tot 14u                          Middagmaal

14u tot 15u30                     Rustmoment

15u30 tot 18u                     Workshop + Kookles of packing

18u30 tot 19u15                 Avondmaal

20u tot 21u30                    Rustige avondworkshop, integratie van de dag

Begeleiding?                Tine Tomme

Wanneer?                     21 tot 24 oktober 2019

Waar?                            Rosario, stilteplek, Bever

Aantal?                          Min 8p max 15p

Prijs?                               670€ early birds (voor 10 september 2019), 730€ alles      inbegrepen in een gedeelde kamer

Meer info?                      mail of bel naar Tine 0477 37 85 32

 

Inschrijven via deze link!