Innerlijke krijgskunst

Lessenreeks Innerlijke Krijgskunst

T’ai Chi staat vooral bekend als ‘langzaam bewegen in de natuur’. Deze manier van oefenen is belangrijk, maar Taichi heeft nog veel meer te bieden! T’ai Chi Ch’üan (of Taijiquan -太極拳) is een volwaardige krijgskunst met gezondheids-, filosofische en spirituele aspecten. Ze heet voluit ‘Yinyang-Boksen‘.

Belangrijke aspecten zijn alertheid (intentie en bewustwording) en de zachte strategieën van T’ai Chi om met conflict en strijd om te gaan. Het gaat over toestaan, aansluiting zoeken, verstilling, lichaamsbewustzijn en met je voeten op de grond staan. T’ai Chi gaat ervan uit dat er geen tegenstander is en zoekt actief naar harmonie en vrede. Je leert om voorbij je ego te gaan en je wil uit te schakelen. Je leert om met je hele lichaam te denken en zorgt ervoor dat hoofd en lichaam weer samenvallen en een eenheid vormen.

In de les wordt veel aandacht besteed aan samenspel, wat onmisbaar voor wie wil groeien. Daarnaast zijn meditatie, lichaamsbewustzijn en op een open manier leren staan en bewegen belangrijke lesonderwerpen.

De zachte filosofie van harmonie en niet tegen de weerstand ingaan, maakt dat deze spirituele krijgsdiscipline ook uitermate geschikt is voor zowel vrouwen als jongeren. Een minimale basisconditie is vereist.

Op vrijdagen 11 oktober, 8 november en 13 december van 19u tot 21u30

en/of

op zaterdagen 12 oktober, 9 november en 14 december van 9u30 tot 12u

Prijs: Losse lessen 30€ – Ineens voor de maandag- of zaterdagreeks betalen 80€. Ineens voor de maandag- én zaterdagreeks betalen 150€ ipv 180€

Voor wie wil staat de Avalonhoeve open voor de les op maandag om te komen lezen, een theetje te drinken of een soep te eten voor de les. Voel je welkom!

Inschrijven: Gelieve steeds op voorhand aan te melden bij Stijn door te mailen

Minimum 8 personen, max 12.

Je kan ook steeds een individueel consult nemen voor of na de les, na afspraak met Stijn.

Indien je op zelfde dag een consult volgt en de les volgt, dan betaal je 80€ ipv 90€. Je kan op de Avalonhoeve blijven ondertussen.